Google Ads -mainonta toisen yrityksen tavaramerkillä

Arvoisa yrittäjä,

tässä yleisviesti kaikille alan yrittäjille monia vaivaavasta asiasta, johon haluamme korjausta ja se onnistuu vain yhteisrintamalla, yhteisten muutosten kautta.

Osalla yrityksistä on alla olevan tekstin mukaista maksullista mainontaa ja osalla taas ei. Haluamme siis kaikkien yhteistä hyvää, säästää kaikkien euroja ja muuttaa tätä vääristynyttä toimintatapaa yhteisellä rintamalla, josta vain Google tienaa.

– Koska toisen tavaramerkin loukkaaminen ja hyväksikäyttäminen ei ole Suomen lain mukaan sallittua, niin olemme päättäneet että sen kaltainen toiminta lopetetaan myös medioissa joissa se on sallittua. Merkittävimpänä mediana mainittakoon tässä Google ja siellä tapahtuva Google Ads-mainonta.

Vaikka se on siellä mahdollista tehdä maksua vastaan niin ei se siitä toiminnasta oikeutettua tee, ja jokaisen yrityksen menestyksen pitäisi perustua oman tavaramerkin hyödyntämiseen eikä toisen yrityksen tavaramerkin hyväksikäyttöön. Lisäksi näkemyksemme mukaan meillä ei ole mitään syytä tuhlata omia rahojamme ja rahoittaa Googlen liiketoimintaa kilpailemalla toistemme tavaramerkeillä = emme käytä muiden nettikauppojen nimiä mainonnassa.

Kilpailu sinänsä on tervettä ja suotavaa kunhan se tapahtuu rehellisesti ja hyvien tapojen mukaisesti.

– Haluamme vielä muistuttaa että toisen tavaramerkin mainitseminen esimerkiksi omilla kotisivuilla tai käyttäminen muussa markkinoinnissa on kiellettyä Suomen lain mukaan (immateriaalioikeudet) ja luonnollisesti jos tällaista havaitsette niin pyydämme Teitä olemaan yhteydessä yhdistykseen. Se on kaikkien etujen mukaista.