Poppers ja kannabisöljy

Julkisuudessa on ollut keskustelua kyseisistä tuotteista, koska niitä on ollut saatavilla niin Suomessa, Euroopassa kuin muualla maailmassakin. Monissa maissa nämä tuotteet ovat sallittuja, mutta Suomi on katsonut nämä vaikuttaja-aineet lääkeaineiksi.

Poppers

Maahantuojan vastuulla on selvittää maahantuonnin rajoitukset, mutta epäselväksi tulkinnan on tehnyt se, että aiemmin sallitut tuotteet on muuttuneet kielletyiksi ja siitä informointi on jäänyt vain lääkealan toimijoille, eikä tietoa ole annettu suurelle yleisölle tai esim. aikuisviihdealan yrityksille, joissa tuotetta on voitu myydä.

Poppersit ovat kemialliselta rakenteeltaan alkyylinitriittejä. 2013 Fimea linjasi, että Poppersit luokiteltiin amyylinitriitin kaltaisiksi lääkkeiksi ja rinnastettiin lääkemääräyksellä toimitettaviin lääkkeisiin. Tämän jälkeen niitä ovat saaneet tuoda maahan ja myydä niitä vain lääkealan toimijat.

Kannabisöljy

Yhdysvalloissa ja Euroopassa CBD-tuotteet ovat buumi. Sitä on saatavilla kaikkialla. Kannabisöljyn on sanottu vaikuttavan hyvin positiivisesti ihmisen elimistöön.

Kannabisöljy vaikuttaa elimistössä endokannabinoidijärjestelmään, joka säätelee keskushermostoa ja immuunijärjestelmää. Järjestelmä säätelee koko elimistömme tasapainoa, stressiä, uni–valverytmiä, ruokahalua, kipua sekä energia-ainevaihduntaa. Tämä toimintaperiaate on kuitenkin vielä epäselvä ja se vaatii tutkimusta, että se täysin ymmärretään. Kannabisöljy on Suomessa luokiteltu lääkeaineeksi, jonka ostamiseen tarvitaan resepti.

Google Ads -mainonta toisen yrityksen tavaramerkillä

Arvoisa yrittäjä,

tässä yleisviesti kaikille alan yrittäjille monia vaivaavasta asiasta, johon haluamme korjausta ja se onnistuu vain yhteisrintamalla, yhteisten muutosten kautta.

Osalla yrityksistä on alla olevan tekstin mukaista maksullista mainontaa ja osalla taas ei. Haluamme siis kaikkien yhteistä hyvää, säästää kaikkien euroja ja muuttaa tätä vääristynyttä toimintatapaa yhteisellä rintamalla, josta vain Google tienaa.

– Koska toisen tavaramerkin loukkaaminen ja hyväksikäyttäminen ei ole Suomen lain mukaan sallittua, niin olemme päättäneet että sen kaltainen toiminta lopetetaan myös medioissa joissa se on sallittua. Merkittävimpänä mediana mainittakoon tässä Google ja siellä tapahtuva Google Ads-mainonta.

Vaikka se on siellä mahdollista tehdä maksua vastaan niin ei se siitä toiminnasta oikeutettua tee, ja jokaisen yrityksen menestyksen pitäisi perustua oman tavaramerkin hyödyntämiseen eikä toisen yrityksen tavaramerkin hyväksikäyttöön. Lisäksi näkemyksemme mukaan meillä ei ole mitään syytä tuhlata omia rahojamme ja rahoittaa Googlen liiketoimintaa kilpailemalla toistemme tavaramerkeillä = emme käytä muiden nettikauppojen nimiä mainonnassa.

Kilpailu sinänsä on tervettä ja suotavaa kunhan se tapahtuu rehellisesti ja hyvien tapojen mukaisesti.

– Haluamme vielä muistuttaa että toisen tavaramerkin mainitseminen esimerkiksi omilla kotisivuilla tai käyttäminen muussa markkinoinnissa on kiellettyä Suomen lain mukaan (immateriaalioikeudet) ja luonnollisesti jos tällaista havaitsette niin pyydämme Teitä olemaan yhteydessä yhdistykseen. Se on kaikkien etujen mukaista.

SAVY 10 vuotta

Onneksi olkoon SAVY, nyt on 10-vuotisjuhlan aika!

Sitä juhlistimme yhdessä Tallinnassa.

Jäsenyritykset saapuivat Tallinnaan 16.8.2018 viettämään Suomen Aikuisviihdeyrittäjien 10-vuotisjuhlaa.

Upeassa illassa muisteltiin yhdistyksen taivalta aina perustamisesta nykypäivään.

Paljon on saatu aikaan Suomalaisten yritysten hyväksi ja tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin.